Crowdfunding: reglament europeu

El proper 10 de novembre de 2021 entrarà en vigor el reglament europeu que regula aquest sistema de finançament alternatiu

Crowdfunding: reglament europeu

El crowdfunding (o finançament participatiu) és una fórmula que serveix per posar en contacte empreses que necessiten finançament amb inversors interessats en finançar-les. La inversió pot articular-se mitjançant la concessió d'un préstec o l'adquisició d'accions o participacions.

En general, l'empresa (promotora del projecte) envia la seva proposta a una plataforma de finançament (teclejant en el cercador de Google "plataforma crowdfunding", es poden trobar diferents opcions). La plataforma estudia la proposta i decideix la seva publicació i promoció durant un temps determinat, de manera que els potencials inversors aportin fons. Si en el termini estipulat no s'arriba a recaptar la quantitat prevista, la plataforma retorna als inversors les seves aportacions.

El crowdfunding ofereix més possibilitats al promotor (finançament via préstecs o via adquisició de valors) i pot resultar més econòmic que el finançament bancari (desapareixen les comissions d'obertura i les comissions per no disposició o per cancel·lació anticipada que normalment aplica la banca). A més, és àgil i segur: tot el procés es realitza a través de la plataforma en línia de forma còmoda i eficaç, sense la burocràcia i formalitats del finançament bancari.

 

 

 

 

Newsletter de Actualitat

Subscrigui's a nostra newsletters

Suscríbase aquí